Opitý Slovák v Chorvátsku šoféroval autobus, ide do väzenia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Autobus
Foto: ilustračné, Thinkstock

BRATISLAVA 29. júna (WebNoviny.sk) – Súd pre menej závažné trestné činy v chorvátskom meste Dubrovník udelil dnes dvojročný zákaz šoférovania a 49 dní väzenia slovenskému vodičovi, ktorý riadil autobus plný dovolenkárov v ťažkej opitosti. Informoval o tom portál srbskej stanice B92.

Chorvátski policajti zastavili v utorok okolo 17.00 h autobus so slovenskou poznávacou značkou pri Dubrovníku v južnej Dalmácii na štátnej ceste D8, teda na chorvátskej časti tzv. Jadranskej magistrály. Vodičovi (46) pri dychovej skúške zistili až 2,39 promile alkoholu v krvi. Následne ho zadržali a odviedli na stanicu, kde musel triezvieť. Informácie priniesol dnes chorvátsky denník Dubrovački dnevnik.

Jazda sa mohla skončiť podobne tragicky ako nedávno nehoda slovenského autobusu v Srbsku, pri ktorej zahynuli piati dovolenkári – traja zo Slovenska a dve Češky.

Muž riadil v utorok autobus na chorvátskej ceste pod takým silným vplyvom alkoholu, že to prekvapilo aj chorvátskych policajtov. Podľa ich slov za celú svoju kariéru nezažili takýto prípad ťažkej opitosti profesionálneho vodiča za volantom autobusu s dovolenkármi.

Podľa Európskej rady pre bezpečnosť dopravy (ETSC) je v Chorvátsku maximálna povolená hladina alkoholu v krvi 0,5 promile – a nula pre profesionálnych vodičov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia