Putin: Brexit bude mať dlhotrvajúce traumatické následky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SITA/AP

Moskva 30. júna (WebNoviny.sk) – Ruský prezident Vladimir Putin varoval, že hlasovanie za vystúpenie Británie z Európskej únie v minulotýždňovom referende bude mať dlhotrvajúce a „traumatické“ následky.

„Hodláme pozorne sledovať, kam rozhovory medzi Londýnom a Bruselom zájdu a aké budú dôsledky (brexitu) pre Európu a pre nás. Traumatický účinok výsledkov tohto referenda bude cítiť dlho,“ vyhlásil Putin na stretnutí s ruskými diplomatmi v Moskve.

„Uvidíme, ako tam budú uvádzané do praxe princípy demokracie,“ citovala šéfa Kremľa agentúra TASS. Putin dodal, že výsledky britského referenda otriasli trhmi, no podľa jeho slov sa situácia v strednodobom horizonte normalizuje.

Putin sa v minulosti bránil tvrdeniam, že je v záujme Ruska, aby Británia ako jeden z jeho najostrejších kritikov vystúpila z EÚ, píše agentúra AP. Dnes sa však priamo nevyjadril k tomu, či si Moskva želá, aby boli výsledky referenda naplnené a Británia skutočne odišla z únie. „Brexit je voľbou britských občanov a my sme nijako nezasahovali a nezasahujeme do tohto procesu,“ zdôraznil.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Vladimir Putin