Turecké sily zabili organizátora februárového útoku v Ankare

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Výbuch bomby v Ankare
Výbuch spôsobil rozsiahly požiar. Ankara, 17. február 2016. Foto: SITA/AP

Istanbul/Bratislava 1. júla (WebNoviny.sk) – Turecké bezpečnostné sily zabili organizátora februárového teroristického útoku na vojenskú kolónu v metropole Ankara. S odvolaním sa na vyjadrenie nemenovaného tureckého činiteľa o tom informovala agentúra AP.

Mehmeta Širina Kayu usmrtili podľa slov tureckého predstaviteľa bezpečnostné sily v meste Lice v prevažne kurdskej provincii Diyarbakir ležiacej na juhovýchode Turecka.

Pri samovražednom bombovom útoku, ktorý 17. februára otriasol vládnou štvrtou Cankaya ležiacou v tureckej metropole Ankara, zahynulo 29 ľudí a ďalších 60 osôb utrpelo zranenia. K zodpovednosti za incident sa prihlásila teroristická skupina Sokoli slobodného Kurdistanu (TAK), odštiepenecká frakcia Strany kurdských pracujúcich (PKK).

Turecko sa momentálne spamätáva z utorkového atentátu na Atatürkovom letisku v Istanbule, ktorý si vyžiadal najmenej 44 obetí na životoch a viac ako 230 zranených. K zodpovednosti za tento útok sa doposiaľ nikto neprihlásil, turecké úrady však z neho obviňujú militantnú organizáciu Islamský štát (IS).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia