Flašíková-Beňová: Farage je ukážkou zbabelosti populistov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Monika Flašíková Beňová
Slovenská europoslankyňa Monika Flašíková Beňová označila za pozitívum isté zlepšenie komunikácie a spolupráce medzi Európskou komisiou a Európskym parlamentom. Foto: SITA/Marián Peiger

Brusel 4. júla (WebNoviny.sk) – Slovenská europoslankyňa Monika Flašíková-Beňová (Smer-SD) dnes uviedla, že odstúpenie Nigela Faragea z čela nacionalistickej Strany nezávislosti Spojeného kráľovstva (UKIP) je „správnou ukážkou zmýšľania a konania dnešných populistov.“

Šéf britskej euroskeptickej strany dnes oznámil, že odstupuje z funkcie predsedu strany, pretože svoj politický cieľ, zabezpečiť hlasovanie o odchode Británie z Európskej únie, už dosiahol. Farage zároveň odmietol myšlienku vzdania sa svojho mandátu v Európskom parlamente (EP).

Flašíková-Beňová uviedla, že jedinou schopnosťou populistov, a to bez ohľadu na krajinu, z ktorej pochádzajú, je len „deštrukcia a chaos“. „Keď má po zmanipulovaní dostatočne veľkej časti verejnosti prísť na konkrétne skutky, jasne sa ukazuje ich neschopnosť a nekompetentnosť,“ domnieva sa slovenská poslankyňa.

Pripomenula, že Farage už 17 rokov v europarlamente agituje proti Európskej únii, ktorú vyslovene nenávidí, avšak odísť sa ani napriek otvoreným výzvam nechystá. „Zostane v EP parazitovať napriek najnižšej miere aktivity zo všetkých zástupcov britskej delegácie. V predreferendovej kampani, v ktorej prevážilo strašenie a vulgárnosť nad racionálnymi argumentmi, sa jeho pričinením a otvoreným klamstvom podarilo dosiahnuť, že Veľká Británia z únie odíde,“ uviedla poslankyňa vo vyhlásení pre médiá.

Podľa jej slov sa ukázalo, že Farage nemá žiaden „plán B“ o tom, ako ďalej postupovať, rovnako ako nikto iný zo zástancov brexitu. Farage a ďalší britskí politici sa podľa nej práve preto teraz zbabelo zbavujú zodpovednosti. „Populisti nikdy so žiadnymi riešeniami prichádzať nemôžu, pretože sú úspešní len vtedy, keď je zle. Bezradnosť tých britských je presnou ukážkou toho čo budú robiť slovenskí, ktorí práve začali so zbieraním podpisov pod petície za vystúpenie našej krajiny z EÚ a NATO,“ uviedla europoslankyňa.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Monika BeňováNigel Farage
Firmy a inštitúcie Európsky parlament