V súvislosti s útokom v Istanbule zadržali ďalšie osoby

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Na Atatürkovom letisku v Istanbule útočili teroristi
Na Atatürkovom letisku zabíjali útočníci, zomreli desiatky ľudí. Istanbul. 28. jún 2016. Foto: SITA/AP

Istanbul 4. júla (WebNoviny.sk) – Turecká polícia zadržala v súvislosti s minulotýždňovým útokom na Atatürkovom letisku v Istanbule dvoch mužov podozrivých z prepojenia na militantnú organizáciu Islamský štát (IS). Informovala o tom v pondelok spravodajská stanica CNN Türk.

Obrazom: Na Atatürkovom letisku v Istanbule útočili teroristi

Dvoch mužov zadržali okamžite pri vstupe do Turecka. Mali pri sebe ruský a kirgizský pas a tiež maskovacie oblečenie. Polícia dvojicu zadržala po prílete na Atatürkovo letisko, kde mužov zachytil policajný radar v rámci procedúry zameranej na analýzu možnej hrozby. Ďalšie podrobnosti nie sú známe.

Turecká polícia zaistila po bombovom útoku na letisku dovedna už prinajmenšom 29 osôb, uvádza agentúra DPA. Útok bol vôbec najhorším v Istanbule za vyše desať rokov. Zahynulo pri ňom 45 ľudí a približne 240 utrpelo zranenia. K útoku sa doposiaľ neprihlásila nijaká militantná skupina. Turecká vláda však z neho obviňuje práve IS, v súvislosti s čím nedávno vydala zatykače na 13 osôb podozrivých z kontaktov s touto extrémistickou organizáciu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať