Trump pochválil zosnulého Saddáma ako zabijaka teroristov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Donald Trump
Donald Trump Foto: SITA/AP

WASHINGTON 6. júla (WebNoviny.sk) – Republikánsky kandidát na amerického prezidenta Donald Trump znovu pochválil krutosť bývalého irackého prezidenta Saddáma Husajna, keď vyhlásil, že „tak dobre“ zabíjal teroristov, informovala agentúra AP.

Trump mal príhovor v americkom štáte Severná Karolína a počas neho odcitoval niekdajšieho irackého lídra. „Saddám Husajn bol zlý chlap, však?… Ale viete, čo mu išlo dobre? Zabíjanie teroristov. To robil tak dobre,“ povedal Trump. A dodal: „Im nečítali ich práva… Boli to teroristi, preto to vynechali.“

Trump už skôr vyhlásil, že svet by bol o „sto percent lepší“, keby diktátori ako Husajn a líbyjský vodca Muammar Kaddáfí boli stále pri moci. Pred americkou inváziou do Iraku v roku 2003 bola pritom táto krajina zaradená do zoznamu USA ako štát sponzorujúci terorizmus.

Jake Sullivan, politický poradca demokratickej kandidátky na prezidentský úrad a Trumpovej predpokladanej súperky Hillary Clintonovej, v reakcii uviedol, že Trumpove „pochvaly brutálnych tyranov zrejme nemajú hraníc“.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Donald TrumpHillary ClintonováMuammar Kaddáfí