Ukrajina pripravuje vojenskú operáciu v Donbase, tvrdí Rusko

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ukrajina
Foto: SITA/AP

Moskva 6. júla (WebNoviny.sk) – Hromadenie ukrajinských síl v Donbase znamená, že Kyjev pripravuje vojenskú operáciu v tomto regióne. Uviedlo to dnes ruské ministerstvo zahraničných vecí po schôdzke námestníka šéfa ruskej diplomacie Grigorija Karasina s veľvyslancami Francúzska a Nemecka.

Podľa rezortu diplomacie ruská strana na schôdzke vyjadrila svoje mimoriadne znepokojenie z hromadenia ukrajinských ozbrojených síl a dobrovoľníckych práporov na kontaktnej línii.

Pozorovatelia SMM OSCE (Špeciálnej pozorovateľskej misie Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe) taktiež zaznamenali eskaláciu situácie. Je jasné, že ukrajinské sily pripravujú vojenskú operáciu,“ uviedlo ruské ministerstvo. Podľa agentúry TASS rezort varoval, že takéto neprípustné provokácie ukrajinskej strany „môžu anulovať úsilie, aj normandského formátu, o mierové urovnanie konfliktu„.

Moskva preto dúfa, že jej francúzski a nemeckí partneri využijú svoj vplyv v Kyjeve, aby zabránili vojenskému scenáru, ktorý môže vážne destabilizovať situáciu v regióne, uzavrelo ruské ministerstvo zahraničných vecí.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia