B92: Maďari začali s odsunom ilegálnych migrantov do Srbska

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Chorvátsko zvážalo migrantov k maďarskej hranici
Chorváti začali zvážať migrantov autobusmi k hraniciam Maďarska. Ďalší migranti cestovali k maďarským hraniciam vlakom. Maďarsko, 18. september 2015. Foto: SITA/AP

Belehrad/Budapešť 6. júla (WebNoviny.sk) – Maďarsko začalo v noci na stredu s odsunom ilegálnych migrantov späť do Srbska. Informovala o tom belehradská rozhlasová a televízna stanica B92.

Podľa nej nedochádza k vyhosťovaniu cez riadne hraničné priechody, ale cez provizórne priechody vo vlani zriadenom hraničnom plote. Stanica B92 neuspela u maďarských orgánov so žiadosťou o povolenie nakrúcať túto operáciu.

V priebehu uplynulej noci sa spomínaným spôsobom presunulo z Maďarska do Srbska 190 nelegálnych migrantov. Budapešť chce údajne týmto spôsobom deportovať okolo 17.000 migrantov. Srbský premiér Aleksandar Vučič v reakcii na tieto mediálne správy zdôraznil, že jeho krajina nezmení utečeneckú politiku.

Na srbskej strane hraničného priechodu Horgoš-Röszke čakalo aj v stredu asi 500 ľudí na legálne prekročenie srbsko-maďarských hraníc. Maďarsko však denne vpúšťa na svoje územie iba 30 utečencov, informovala agentúra APA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Aleksandar Vučič