Česi pre hromadnú zrážku áut odkláňajú dopravu na Slovensko

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Nehoda
Foto: SITA/KR PZ Žilina

PRAHA/Uherské Hradiště 8. júla (WebNoviny.sk) – Zrážka piatich motorových vozidiel, ku ktorej došlo v piatok popoludní v Podolí na Slovácku, úplne zablokovala hlavný cestný ťah od Uherského Hradišťa smerom na Slovensko.

Nehodu spôsobil vodič osobného auta, ktorý z doteraz nezistených dôvodov prešiel do protismeru, kde narazil do iného vozidla. To sa následne zrazilo s ďalšími vozidlami. Informoval o tom server Novinky.cz s odvolaním sa na policajnú hovorkyňu Milenu Šabatovú, podľa ktorej musela byť doprava v danom úseku odklonená.

Zranilo sa sedem ľudí

Pri nehode utrpelo zranenia sedem ľudí, troch previezli do nemocnice v Uherskom Hradišti. Vážne zranenia utrpeli iba vodič osobného vozidla a jeho spolujazdec.

Materiálne škody vyčíslili vyšetrovatelia predbežne na 500-tisíc Kč. Nákladné autá polícia odkláňa z dočasne uzavretej cesty cez Kunovice na Hluk, osobné cez Podolí na Veletiny.

Nehody sužovali aj Rakúšanov

Deväť zranených si v piatok vyžiadali aj viaceré dopravné nehody na hornorakúskom úseku dovolenkármi silne využívanej diaľnice A8. Po kolízii dvoch kamiónov došlo za nimi k ďalším zrážkam motorových vozidiel, po ktorých sa na komunikácii vytvorili kolóny dlhé viac ako 25 kilometrov. Informácie priniesla tlačová agentúra APA s odvolaním sa na policajné zdroje.

Medzi účastníkmi nehody bol aj kamión zo Slovenska, ale aj motoristi z Belgicka, Holandska, Rakúska či Rumunska. Správa rakúskej tlačovej agentúry však o zranených občanoch SR nehovorí.

Kolóny na diaľnici neboli jediným problémom pre vodičov, pretože čoskoro sa zápchy vytvorili aj na náhradných trasách, na ktoré dopravní policajti odkláňali cestnú dopravu.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať