Kuvajt zakázal hru Pokémon Go v citlivých lokalitách

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pokemon go
Foto: SITA/AP

Kuvajt 15. júla (WebNoviny.sk) – Kuvajtské ministerstvo vnútra dnes varovalo užívateľov novej hry pre smartfóny nazvanej Pokémon Go pred fotografovaním akýchkoľvek významných vládnych, vojenských či bezpečnostných zariadení emirátu. Osobitne im tiež zakázalo hľadať za pomoci kamery virtuálne postavičky hry v mešitách, nákupných centrách a ropných zariadeniach.

Nebudeme akceptovať žiadne výhovorky od nikoho, kto by tvrdil, že o zákone nevedel,“ citovala z vyhlásenia ministerstva vnútra tlačová agentúra AP.

Hoci v krajinách Perzského zálivu nie je hra Pokémon Go oficiálne dostupná, mnohí si ju tam stiahli z internetu. Aj Spojené arabské emiráty už varovali užívateľov hry pred sledovaním digitálnych postavičiek v skutočnej realite.

Vo štvrtok zakázala hru izraelská armáda z obáv, že na verejnosť uniknú citlivé vojenské informácie, napríklad zábery zo základní alebo ich lokalita. Rovnako ju podľa ministerstva zahraničných vecí nesmú hrať ani pracovníci izraelských ambasád.

Pokémon Go je hra vo virtuálnej realite, ktorá sa stala senzáciou od svojho uvedenia na trh začiatkom júla, stihla však už vyvolať aj kritiku – hráči sa pri nej totiž potulujú v rizikových oblastiach skutočného sveta len preto, aby splnili úlohy hry.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia