Odhalili totožnosť strelca z Baton Rouge, slúžil v pechote

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
USA
Polícia v Baton Rouge je v stave pohotovosti, odkedy jej príslušníci 5. júla zastrelili 37-ročného černocha Altona Sterlinga, čo vyvolalo v meste protesty. Foto: SITA/AP

BATON ROUGE 18. júla (WebNoviny.sk) – Muž, ktorý v nedeľu v meste Baton Rouge v americkom štáte Louisiana zastrelil troch policajtov a zranil ďalších troch, bol bývalým seržantom americkej námornej pechoty a kedysi tiež prominentným univerzitným študentom. Agentúre Reuters to dnes povedal nemenovaný zdroj z prostredia americkej vlády oboznámený s vyšetrovaním tohto prípadu.

Zdroj uviedol, že 29-ročný Afroameričan Gavin Eugene Long, ktorého za páchateľa útoku označili už skôr viaceré americké médiá, pochádzal z mesta Kansas City v štáte Missouri. Bol rozvedený a nemal záznam v trestnom registri. Motív jeho činu doposiaľ známy nie je. Polícia identitu páchateľa doposiaľ oficiálne nepotvrdila.

Podľa záznamov Pentagónu slúžil Long v americkej námornej pechote od augusta 2005 do augusta 2010, pričom dosiahol hodnosť seržanta. V období od júna 2008 do januára 2009 bol ako špecialista na dátové siete nasadený do Iraku. Za svoje služby získal niekoľko medailí a vyznamenaní.

Nedeľňajší útok na policajtov v Baton Rouge už stihli odsúdiť americký prezident Barack Obama i republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump. Incident sa stal po zabití piatich policajtov v texaskom Dallase, ku ktorému došlo 7. júla počas protestu proti zastreleniu viacerých Afroameričanov príslušníkmi polície.

Polícia v Baton Rouge je v stave pohotovosti, odkedy jej príslušníci 5. júla zastrelili 37-ročného černocha Altona Sterlinga, čo vyvolalo v meste protesty.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Barack ObamaDonald Trump