Útok v Nice bol plánovaný dlhšie, páchateľ mal komplicov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Teroristický útok v Nice
Vo francúzskom meste Nice zahynuli desiatky ľudí po tom, ako nákladné auto vrazilo do davu ľudí oslavujúcich sviatok dobytia Bastily. Nice, 15. júla 2016 Foto: SITA/AP

Paríž 21. júla (WebNoviny.sk) – Páchateľ minulotýždňového útoku vo francúzskom meste Nice mal komplicov a na svoj čin sa pripravoval niekoľko mesiacov. Na štvrtkovej tlačovej konferencii to oznámil vyšetrujúci parížsky prokurátor Francois Molins, ktorého citovala agentúra AP.

Prokurátor tiež informoval, že voči piatim osobám – štyrom mužom a jednej žene, zadržaným v súvislosti s útokom v Nice, vzniesli predbežné obvinenia z terorizmu. Sú podozrivé z napomáhania útočníkovi, ktorého napokon zastrelili policajti.

Obrazom: Teroristický útok v Nice

V mobilnom telefóne páchateľa sa našli fotografie a záznamy o vyhľadávaní na internete, ktoré dokazujú, že sa plánmi útoku zaoberal už od vlaňajška, uviedol Molins.

Útočník tuniského pôvodu Mohamed Lahouaiej Bouhlel (Muhammad Lahwajidž Búhlál) zabil počas osláv francúzskeho národného sviatku na promenáde 84 ľudí, 15 ďalších ešte stále bojuje v nemocniciach o život.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať