Sýrčan zavraždil Poľku nožom, nie mačetou. Tvorili pár

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Nemecko
Týmto nožom Sýrčan zavraždil Poľku. Reutilingen, 24. júl 2016. Foto: NONSTOP NEWS via AP

STUTTGART 25. júla (WebNoviny.sk) – Žena, ktorú v nedeľu v nemeckom meste Reutlingen zabil nožom sýrsky žiadateľ o azyl, bola občianka Poľska. Potvrdilo to v pondelok poľské ministerstvo zahraničných vecí, informovala agentúra AP. Podľa agentúry DPA vyšetrovatelia zároveň spresnili, že 21-ročný Sýrčan neútočil mačetou, ako predtým informovali médiá, ale kuchynským nožom.

Sýrčan a 45-ročná žena pracovali spolu v reštaurácii. Zaútočil na ňu po hádke medzi nimi na hlavnej autobusovej stanici v meste. Neboli iba kolegovia, obaja mali podľa slov podozrivého vzťah, informovali v pondelok nemecká polícia a prokuratúra. Motív činu polícia zisťuje, avšak mohli by ním byť problémy vo vzťahu, o ktorom vypovedal útočník s evidentnými psychickými ťažkosťami. Aj v nich sa môže nachádzať kľúč k pochopeniu pozadia zločinu.

Sýrčan pri úteku zranil päť ľudí. Následne ho zrazil autom svedok incidentu a polícia ho zadržala. Mužom zákona bol Sýrčan známy pre trestné činy, ako je ťažké ublíženie na zdraví, krádež či držanie drog. Polícia tvrdí, že po úvodnom výsluchu zistila u muža duševnú chorobu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať