Nevlastný moslimský brat Baracka Obamu dá svoj hlas Trumpovi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Barack Obama
Americký prezident Barack Obama. Foto: SITA/AP

Washington 26. júla (WebNoviny.sk) – Nevlastný brat amerického prezidenta Baracka Obamu vyhlásil, že bude voliť republikánskeho kandidáta Donalda Trumpa, ktorý podľa neho „robí dojem priamočiareho chlapa“.

Malik Obama, moslim s kenským i americkým občianstvom, pre stanicu BBC v utorok uviedol, že Trumpov návrh na dočasný zákaz vstupu moslimov na územie USA je „zdravým rozumom“. Tento plán sa však stretol s odsúdením. Malik Obama zároveň obvinil Baracka Obamu z toho, že sa obrátil k svojej kenskej rodine chrbtom. Skutočnosť, že sa na zjazde Demokratickej strany vo Filadelfii nezúčastnil nikto z nej, je podľa neho „pokrytectvom“ a „sklamaním“.

Nevlastný brat šéfa Bieleho domu údajne žije vo Washingtone od polovice 80. rokov. Barack Obama sa narodil na Havaji americkej matke a kenskému otcovi, ktorý opustil rodinu, keď mal budúci prezident dva roky. Obama ako prezident po prvý raz navštívil Keňu iba vlani. Trump, miliardár a podnikateľ s realitami, sa uchádza o jeho post v novembrových voľbách, v ktorých bude čeliť demokratickej kandidátke Hillary Clintonovej.

Malik Obama (58) v roku 2010 spôsobil rozruch, keď sa jeho treťou manželkou stala tínedžerka. V roku 2013 sa neúspešne uchádzal o post guvernéra vo svojom rodnom okrese Siaya v Keni. Vyjadril sklamanie, že ho Barack nepodporil. Ich otec, Barack Obama starší, zahynul pri automobilovej nehode v roku 1982. Zanechal po sebe tri manželky, šesť synov a jednu dcéru. Všetky jeho deti okrem Malika a najmladšieho Georgea žijú v Británii alebo Spojených štátoch.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Barack ObamaDonald Trump