Muž sa priznal k plánovaniu útoku počas Obamovho prejavu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Obama obvinil Rusko zo zastrašovania, sankcie zostávajú
Foto: SITA/AP

Cincinnati 1. augusta (WebNoviny.sk) – Muž z amerického štátu Ohio plánoval – na znak podpory extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) – zaútočiť 20. januára 2015 na sídlo Kongresu na washingtonskom Kapitole.

V tom čase tam mal so správou o stave únie vystúpiť americký prezident Barack Obama, informovala agentúra AP.

Christopher Lee Cornell (22) sa dnes počas vypočúvania na okresnom súde v Cincinnati priznal k spáchaniu troch federálnych trestných činov vrátane pokusu o poskytnutie materiálnej podpory zahraničnej teroristickej organizácii, pokusu o vraždu amerických štátnych činiteľov a zamestnancov, ako aj k trestnému činu nedovoleného ozbrojovania. Na základe dohody o vine a treste, ktorú uzavrel s prokurátorom, hrozí Cornellovi maximálne 30 rokov väzenia. Rozsudok nad ním vynesú 31. októbra.

Cornell je vo väzbe od januára 2015, keď ho polícia zadržala po tom, ako si v obchode so zbraňami zakúpil poloautomatické pušky a približne 600 kusov streliva. Server Cincinnati.com uviedol, že podľa súdneho spisu Cornell údajne uvažoval o podpore Islamského štátu a chcel „viesť džihád“.

Uskutočnenie útoku naplánoval tak, že neďaleko budovy amerického Kongresu najprv odpáli podomácky vyrobené výbušniny a následne spustí paľbu na štátnych predstaviteľov a zamestnancov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Barack Obama