Zeman odmieta migrantov, barbarské útoky vraj v Česku nechce

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Miloš Zeman
Český prezident Miloš Zeman. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

Praha 2. augusta (WebNoviny.sk) – Český Prezident Miloš Zeman je proti prijatiu akýchkoľvek migrantov na územie ČR. Nesúhlasí ani s tým, aby krajina prijala tých, ktorých si chce vziať dobrovoľne, a požaduje, aby to vláde Bohuslava Sobotku zakázal parlament.

„Prijímaním migrantov by sme vytvárali podhubie pre barbarské útoky na území ČR. Pán prezident nesúhlasí s akýmkoľvek prijímaním migrantov na české územie. Naša krajina si jednoducho nemôže dovoliť riskovať teroristické útoky, k akým došlo vo Francúzsku a Nemecku,“ povedal podľa spravodajského servera iDNES.cz Zemanov hovorca Jiří Ovčáček.

Podľa Zemana by Česko nemalo prijať ani 80 sýrskych migrantov z tureckých utečeneckých táborov, ktorých bezpečnostná previerka v Turecku už prebieha, nieto ešte 2691 migrantov na základe rozhodnutia štátov Európskej únie. „K veci by sa mali vyjadriť poslanci a senátori,“ tlmočil Zemanovo stanovisko Ovčáček.

Zeman sa už predtým vyslovil za to, aby boli z Európy deportovaní tí migranti, ktorí nezískajú azyl, ako aj radikálni moslimskí duchovní a aby moslimské obce v Európe neboli financované zo zahraničia. Nebránil by sa ani postaveniu plota na hraniciach, ak by migračná vlna zosilnela, dopĺňa iDNES.cz.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Miloš Zeman