Stačilo jedno slovo cestujúceho a let AK423 museli evakuovať

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Lietadlo
Foto: SITA/AP

KUALA LUMPUR 3. augusta (WebNoviny.sk) – Ľuďom na palube letu malajzijskej nízkonákladovej spoločnosti AirAsia, ktorý mal dnes namierené do Indonézie, nariadili vystúpiť z lietadla, keď jeden cestujúci vyslovil slovo „bomba“. Informoval o tom malajzijský policajný predstaviteľ Abdul Aziz Ali.

Let AK423 spoločnosti AirAsia mal vzlietnuť z malajzijského Medzinárodného letiska Kuala Lumpur, keď „jedného z cestujúcich bolo počuť povedať vetu ‚možno je tu bomba‘,“ uviedol novinárom Ali, policajný veliteľ v okrese Sepang, kde sa letisko slúžiace metropole Kuala Lumpur nachádza.

Predstavitelia letiska nepovolili lietadlu štart a nariadili evakuáciu pasažierov. Cieľom letu bolo mesto Banda Aceh v Indonézii, spresnila tlačová agentúra DPA. „Do lietadla vyslali skupinu na zneškodňovanie bômb a tá prehľadala aj všetok náklad, ale žiadnu bombu nenašla,“ opísal ďalší postup policajný predstaviteľ. Pasažierovi, ktorý vyslovil slovo „bomba“, nepovolili odísť a polícia ho vyšetruje, doplnil informácie Ali.

Spoločnosť AirAsia potvrdila dnešný incident a dodala, že lietadlu umožnili vzlietnuť skoro popoludní miestneho času, keď ho už úrady vyhlásili za bezpečné.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie AirAsia