Na ostrove La Palma zúri požiar, evakuovali ďalších ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pred lesnými požiarmi v Kalifornii ušli stovky ľudí
Úrady sa však obávajú, že to najhoršie ešte len príde. Foto: SITA/AP

Madrid 7. augusta (WebNoviny.sk) – Približne 500 ľudí museli v noci na nedeľu evakuovať z bezprostredného okolia lesného požiaru, ktorý už piaty deň vyčíňa na španielskom ostrove La Palma. S odvolaním sa na tamojšie médiá o tom informovala agentúra AP.

K najnovšej evakuácii došlo tesne po polnoci miestneho času v dvoch častiach obce Villa de Mazo. Približne 500 obyvateľov sa pritom do bezpečia rozhodli úrady previesť len niekoľko hodín po tom, ako vyhlásili, že do svojich domovov sa už môže vrátiť asi 2500 ľudí, ktorých evakuovali v uplynulých dňoch z dedín El Paso a Fuencaliente.

Lesný porast horí v kopcovitej a ťažko prístupnej oblasti v prírodnom parku Cumbre Vieja. Plamene do nedele zničili asi 4000 hektárov píniových porastov. Boj s ohňom, na ktorom sa zúčastňujú stovky vojakov, hasičov, policajtov, príslušníkov civilnej ochrany, Červeného kríža a lesnej stráže, si vyžiadal aj život 54-ročného príslušníka lesnej stráže.

Rozsiahly lesný požiar spôsobil v stredu pravdepodobne 27-ročný nemecký turista, ktorý po vykonaní veľkej potreby v lese podpálil použitý toaletný papier. Španielska polícia ho medzičasom zadržala.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia