Kanadská polícia zneškodnila potenciálneho teroristu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Strelec zabil v Kanade troch policajtov
Podozrivého mladíka miestni obyvatelia prezývajú kanadský Rambo. Môže za smrť troch policajtov. Foto: SITA/AP

TORONTO 11. augusta (WebNoviny.sk) – Kráľovská kanadská jazdná polícia (RCMP) vo štvrtok informovala o tom, že sa jej podarilo odvrátiť „potenciálnu teroristickú hrozbu“, ktorú predstavoval osamelý podozrivý. Nijaké ďalšie detaily ohľadne identity podozrivej osoby ani miesta, kde k zásahu došlo, však polícia neposkytla.

Viaceré kanadské médiá ale napísali, že k operácií došlo v mestečku Strathroy v kanadskej provincii Ontário, približne 225 kilometrov juhozápadne od Toronta. Kanadská televízia CBC News zároveň uviedla, že podozrivého pri zásahu polícia usmrtila. Tá však túto správu doposiaľ oficiálne nepotvrdila, píše na svojej webovej stránke spravodajská stanica BBC.

Samotná RCMP zatiaľ vyhlásila len toľko, že dostala „vierohodné informácie o potenciálnej teroristickej hrozbe“. Dodala, že podozrivá osoba bola identifikovaná a podniknuté boli také kroky, ktoré zaručili, že verejnosti už nijaké nebezpečenstvo nehrozí. „Vzhľadom na to, že vyšetrovanie stále prebieha, nie sme schopní momentálne poskytnúť nijaké ďalšie vyjadrenie,“ dodala polícia.

CBC News však zverejnila identitu muža, ktorým je podľa jej zdrojov Aaron Driver. Rovnaké meno vo svojej správe uvádza aj agentúra Reuters, pričom sa odvoláva na nemenované zdroje z prostredia kanadských tajných služieb a dodáva, že Drivera zatkli už vlani, pretože na sociálnych sieťach otvorene podporoval militantnú organizáciu Islamský štát (IS).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia