Súd poslal na smrť sériového vraha zvaného Krutý spáč

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Súd potvrdil trest smrti pre sériového vraha prezývaného Krutý spáč
Lonnie David Franklin, prezývaný Grim Sleeper (Krutý spáč), dostal hrdelný trest za vraždy deviatich žien a jedného 15-ročného dievčaťa. Foto: SITA/AP

LOS ANGELES 11. augusta (WebNoviny.sk) – Na smrť poslal v noci na štvrtok súd v americkom mesta Los Angeles 63-ročného sériového vraha Lonnieho Davida Franklina za vraždy, ktoré spáchal v rokoch 1985-2007. Informovala o tom agentúra AP.

Franklin, prezývaný Grim Sleeper (Krutý spáč), dostal hrdelný trest za vraždy deviatich žien a jedného 15-ročného dievčaťa. Svoje obete si Franklin vyberal najmä spomedzi černošských prostitútok. Ich nahé mŕtve telá sa väčšinou nachádzali pri cestách alebo neďaleko popolníc. Všetky ženy boli zastrelené pištoľou kalibru 6,35 mm.

Franklina, bývalého smetiara, zatkli v roku 2010 na základe dôkazov DNA a v júni tohto roku porota odporučila odsúdiť ho na smrť. Výrok poroty súd potvrdil a rozhodol poslať Franklina na smrť za každú z deviatich vrážd, ktoré sa mu podarilo dokázať.

Prezývka Grim Sleeper (Krutý spáč) súvisí s dlhými časovými úsekmi, ktoré medzi jednotlivými Franklinovými vraždami uplynuli, a zároveň je narážkou na slovné spojenie Grim Reaper, ktorým sa v angličtine eufemisticky označuje Smrtka.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia