V New Yorku zastrelili imáma, komunita hovorí o nenávisti

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
V New Yorku zastrelili imáma
Miesto činu, na ktorom bol zastrelený moslimský imám. New York, 13. august 2016. Foto: SITA/AP

NEW YORK 14. augusta (WebNoviny.sk) – Neznámy páchateľ zastrelil v sobotu moslimského imáma a jeho spoločníka, ktorí odchádzali z popoludňajšieho modlitebného stretnutia v mešite v americkom New Yorku. Oznámila to dnes agentúra AP.

K útoku došlo krátko pred 14.00 h miestneho času pri mešite Al-Furqan Jame Masjid, nachádzajúcej sa v oblasti Ozon Park v newyorskom obvode Queens. Pri útoku prišiel o život predstavený mešity, 55-ročný Maulama Akonjee, ako aj jeho 64-ročný spoločník. Neznámy páchateľ ich zozadu strelil do hlavy. Oboch po prevoze do nemocnice vyhlásili za mŕtvych.

Polícia ešte nepozná motív zločinu ani nezatkla žiadnych podozrivých. Nič však podľa nej zatiaľ nenasvedčuje tomu, že by sa obete stali terčom útoku pre svoju moslimskú vieru.

Uvedená mešita slúži členom miestnej bangladéšskej komunity, ktorí sa už vyslovili, že zastrelenie svojho imáma považujú za zločin z nenávisti. Desiatky ľudí sa už v sobotu večer zišli na protestnom zhromaždení a požadovali potrestanie osôb zodpovedných za útok.

Niektorí miestni moslimovia bangladéšskeho pôvodu sa podľa vlastného svedectva v poslednej dobe stretli s nenávistnými reakciami namierenými voči členom komunity.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia