Pápež František poskytuje bezdomovcom nezvyčajnú almužnu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pápež František navštívil USA
Počas necelého týždňa stráveného v USA má František navštíviť tri veľké americké mestá - Washington, New York a Filadelfiu. Foto: SITA/AP

VATIKÁN 14. augusta (WebNoviny.sk) – Pápež František toto leto poskytuje almužnu v nezvyčajnej forme: pre rímskych bezdomovcov totiž zariadil deň kúpania na pláži a večeru v pizzerii na spiatočnej ceste.

Taliansky denník La Stampa informoval, že pápežovo želanie plní osobne jeho almužník, poľský kňaz Konrad Krajewski. Ten každý deň odváža dodávkou na pláž pri Ríme zo desať bezdomovcov, aby tam strávili celý deň slnením a kúpaním sa.

Vatikán svojim hosťom poskytuje plavky aj plážové osušky. Po celodennom výlete nasleduje ešte pri návrate do Ríma zastávka v pizzerii. V nedeľňajšom rozhovore pre taliansky rozhlas Krajewski vysvetlil, že cirkev aj takto plní ľuďom v núdzi jedno z ich najväčších prianí – „žiť aspoň na chvíľu ako normálni ľudia“.

Mnohí z rímskych bezdomovcov žijú v blízkosti Vatikánu, kde na pápežov pokyn pre nich postavili sprchy a toalety. Nachádzajú sa v blízkosti Námestia sv. Petra a bezdomovci ich môžu využívať zdarma. Vatikánsky almužník chodieva tiež na železničné stanice v Ríme a za pomoci príslušníkov Švajčiarskej gardy tam bezdomovcom rozdáva teplé jedlo.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Pápež František