Autobus sa zrútil do rokliny, zahynulo 17 svadobčanov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Havária autobusu
Záchranári pracovali na mieste nešťastia do skorých ranných hodín, keďže vrak sa nachádza na ťažko prístupnom a strmom mieste. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA/ISLAMABAD 15. augusta (WebNoviny.sk) – Najmenej 17 ľudí zahynulo pri havárii autobusu v Pakistanom kontrolovanej časti regiónu Kašmír. Vozidlo, ktoré prepravovalo približne 50 svadobčanov, sa zrútilo do rokliny. Pri incidente utrpelo zranenia zhruba 30 ďalších osôb, oznámila agentúra DPA.

Podľa polície k nešťastiu došlo v nedeľu v hornatom teréne. Medzi mŕtvymi je najmenej päť žien a jedno dieťa. Zranených, z ktorých sa niekoľko nachádza v kritickom stave, rozviezli záchranári do najbližších nemocníc, ako aj do nemocnice v meste Rávalpindí neďaleko metropoly Islamabad.

Nekvalitné cestné komunikácie, nevyhovujúci technický stav vozidiel a nedostačujúce bezpečnostné predpisy v premávke sa každý rok podpisujú pod nespočetné dopravné nehody v Pakistane. Mesačne pri nich príde o život viac než 5000 ľudí, vyplýva z oficiálnych vládnych štatistík.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia