Vodička električky chytala počas jazdy Pokémonov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pokemon
Foto: ilustračné, SITA/AP

Praha 15. augusta (WebNoviny.sk) – Vodičke pražskej električky hrozí postih za to, že počas jazdy mobilným telefónom hrala virtuálnu hru Pokémon Go a nevenovala dostatočnú pozornosť jazde. Nezodpovednú vodičku vyfotografoval v sobotu pasažier MHD a záber zverejnil na sociálnej sieti Twitter.

Ako ďalej informoval spravodajský portál iDNES.cz, záber zachytáva ženu počas jazdy s mobilom v ľavej ruke, pričom na jeho displeji je zreteľne vidno žltú postavičku pokémona. Z tachometra električky sa dá vyčítať, že vozidlo sa v danom čase pohybovalo rýchlosťou 17 kilometrov za hodinu.

Kolegovia vodičku zachytenú na fotografii identifikovali, takže vieme, o koho ide. Jej nadriadený s ňou záležitosť musí prerokovať osobne, k čomu však ešte nemal príležitosť,“ uviedol hovorca dopravného podniku Jiří Štábl.

Za manipuláciu s telefónom počas riadenia hrozí akémukoľvek vodičovi pokuta 2500 korún a dva trestné body, ak si prehrešok všimnú aj policajti. Telefonujúci vodiči, a to aj v prípade použitia handsfree, sú podľa výskumov takmer o desať percent pomalší pri zošliapnutí brzdy, keď majú odvrátiť zrážku.

Ženu, ktorá kvôli hre venovala ovládaniu dopravného prostriedku iba časť svojej pozornosti, pričom mohla ohroziť nielen cestujúcich vo vozidle, ale aj ľudí vonku, čaká ako vodičku z povolania tiež pracovný postih. Hovorca dopravného podniku však zatiaľ nechcel konkretizovať, či jej hrozí aj výpoveď.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia