Vo vlaku v Rakúsku zranil útočník nožom dvoch mladíkov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Východné Tirolsko: Hornatá panoráma v najslnečnejšom kúte Rakúska
Z Lienzu sa môžete odviezť aj vlakom Foto: Webnoviny.sk/zz

Viedeň 16. augusta (WebNoviny.sk) – Očividne zmätený muž zaútočil v utorok ráno na západe Rakúska nožom na dvoch spolucestujúcich v regionálnom vlaku, pričom im spôsobil vážne zranenia. Agentúra APA informovala, že incident sa odohral na trati medzi mestami Feldkirch a Bregenz v rakúskej spolkovej krajine Vorarlbersko.

Muž ozbrojený nožom, ktorého identifikovali ako 60-ročného rodeného Nemca, napadol vo vlaku dvoch mladíkov vo veku 17 a 19 rokov, sediacich oproti nemu. Útok sa odohral bezprostredne pred príchodom na zastávku Sulz-Röthis okolo 06.35 h. Útočníka priamo vo vlaku zatkli dvaja policajti, ktorí museli použiť slzotvorný sprej, keďže kládol silný odpor.

Oboch zranených, ktorých útočník zasiahol do brucha, chrbta a krku, následne previezli do nemocnice. Ľahké poranenia na ruke utrpel aj 22-ročný spolucestujúci, ktorý pomáhal pri zatýkaní páchateľa. Ďalší ľudia utrpeli šok a využili pomoc privolaného krízového tímu psychológov.

Rakúske orgány vylúčili súvislosť medzi udalosťou vo Vorarlbersku a sobotňajším útokom v priľahlej časti Švajčiarska, kde 27-ročný muž použil proti cestujúcim nôž a horľavinu. Útočník, ako aj 34-ročná žena neskôr v nemocnici podľahli zraneniam. Švajčiarska polícia zatiaľ nezistila motív sobotného útoku, nepredpokladá však, že by išlo o teroristický čin.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia