Trump obvinil Clintonovú, že sa stavia proti polícii

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Trump
Foto: SITA/AP

West Bend 17. augusta (WebNoviny.sk) – Republikánsky kandidát na post amerického prezidenta Donald Trump obvinil v noci na stredu svoju demokratickú protikandidátku Hillary Clintonovú, že sa stavia proti polícii, a vyhlásil, že Clintonová a všetci demokrati si predchádzajú černošských voličov. Informovala o tom agentúra AP.

Odmietame bigotnosť Hillary Clintonovej, ktorá nadbieha farebným komunitám a vidí v nich len svoje hlasy – o nič iné jej totiž nejde,“ povedal Trump na stretnutí so svojimi priaznivcami v meste West Bend v americkom štáte Wisconsin, neďaleko Milwaukee – mesta, ktoré ovládli nepokoje po tom, ako tam v sobotu černošský policajt počas zásahu zastrelil 23-ročného ozbrojeného Afroameričana.

Moja súperka Hillary bude radšej chrániť páchateľa ako obeť,“ povedal Trump a dodal, že „hlasovať za Clintonovú znamená hlasovať za ďalšiu generáciu spojenú s biedou, vysokou kriminalitou a premeškanými príležitosťami„.

Trumpove vyjadrenia prišli po tom, ako Clintonová v utorok vyhlásila, že bude viesť takú národno-bezpečnostnú a zahraničnú politiku, na ktorú budú môcť byť Američania hrdí. „Jednoducho ma absolútne udivuje, keď počúvam, ako sa Donald Trump pokúša hovoriť o národnej bezpečnosti,“ povedala Clintonová.

Vo svojom pondelňajšom prejave Trump povedal, že záujmy národnej bezpečnosti Spojených štátov si vyžadujú „extrémne“ preverovanie migrantov žiadajúcich o povolenie na vstup do USA, pričom poukázal na organizáciu Islamský štát a iné teroristické skupiny. V noci na stredu sa Trump na Twitteri zasa zaviazal, že bude „odmietať bigotnosť, nenávisť a útlak vo všetkých ich podobách a usilovať sa o novú budúcnosť založenú na spoločnej kultúre a hodnotách jedného amerického národa„.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Donald Trump