Turecko prepustí tisíce väzňov, chce priestor pre pučistov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Turecko
Rezort diplomacie zároveň dôrazne odporúča slovenským občanom, aby v prípade cestovania do Turecka využili službu dobrovoľnej elektronickej registrácie na webovej stránke Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky. Foto: SITA/AP

ANKARA 17. augusta (WebNoviny.sk) – Turecko vydalo v stredu nariadenie, ktoré umožní podmienečné prepustenie približne 38.000 väzňov. Tento krok má očividne vytvoriť vo väzniciach priestor pre organizátorov pokusu o vojenský puč.

V stredu vydaný dekrét zavádza viaceré opatrenia vrátane prepustenia väzňov, ktorí prejavili dobré správanie a ktorí si majú odpykať zo svojho trestu dva roky alebo menej. Nariadenie sa netýka ľudí odsúdených za vraždu, domáce násilie, sexuálne zneužívanie alebo za zločiny proti štátu.

Obrazom: Pokus o prevrat v Turecku

Minister spravodlivosti Bekir Bozdag na svojom účte na Twitteri napísal, že uvedené opatrenie bude viesť k prepusteniu okolo 38.000 ľudí. Zdôraznil, že nejde o milosť ani amnestiu, ale o podmienečné prepustenie väzňov.

K neúspešnému pokusu o puč došlo 15. júla a Turecko v súvislosti s ním zadržalo na vypočúvanie okolo 35.000 ľudí. Informácie priniesla tlačová agentúra AP.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať