Video: Pre požiare v Kalifornii evakuovali desaťtisíce ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Kalifornia
Foto: SITA/AP

LOS ANGELES 17. augusta (WebNoviny.sk) – Evakuáciu približne 82.000 obyvateľov okresu San Bernardino v americkom štáte Kalifornia si vynútil rýchlo sa šíriaci prírodný požiar. Živel vypukol v utorok v horskom priesmyku Cajon a pohltil už zhruba 6000 hektárov zeme, informovala stanica BBC.

V ohrození sú tisícky domov. Kalifornský guvernér Jerry Brown vyhlásil v danej oblasti mimoriadny stav, ktorý zabezpečí štátu federálnu pomoc. Ďalší požiar, ktorý vypukol v sobotu na severe Kalifornie, zničil 175 domov. Požiare si vynútili uzavretie úseku hlavnej cesty spájajúcej Los Angeles s Las Vegas.

Uhasiť plamene v Cajonskom priesmyku sa usiluje približne 700 hasičov. Požiar sa momentálne šíri smerom k Mohavskej púšti. Evakuácia najviac postihla zimnú rekreačnú oblasť Wrightwood a púštne mesto Phelan. Tretie ložisko požiaru sa nachádza v strednej Kalifornii, kde plamene zničili od soboty 40 budov.

Miestne úrady v utorok oznámili, že istý Damin Pashilk čelí 17 bodom obžaloby z podpaľačstva a je podozrivý z účasti na mnohých ďalších požiaroch, ktoré v uplynulom roku postihli oblasť okresu Lake. Pred súd ho postavia dnes. Napriek značnému rozsahu požiarov zatiaľ neboli hlásené žiadne obete na životoch.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať