Merkelová varuje, všetci migranti v Nemecku zostať nemôžu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Migranti
Migranti požadujú, aby Macedónsko otvorilo svoje hranice a umožnilo im pokračovať v ich ceste do strednej a východnej Európy. Foto: SITA/AP

MARANELLO 31. augusta (WebNoviny.sk) – Viac ako milión migrantov, ktorí vlani prišli do Nemecka, predstavuje problém, a nie všetci tam budú môcť zostať, uviedla v stredu podľa agentúry DPA nemecká kancelárka Angela Merkelová. „Nemecko má s tým množstvom ľudí, ktorí k nám vlani prišli, problém, nie všetci budú môcť zostať,“ povedala Merkelová na stretnutí s talianskym premiérom Matteom Renzim v severotalianskom meste Maranello.

Repatriácia migrantov však podľa Merkelovej bude môcť začať, až keď dôjde k uzavretiu readmisných dohôd s krajinami pôvodu, ktorým by mala byť poskytovaná účinnejšia rozvojová pomoc. „Som presvedčená, že iná schodná alternatíva neexistuje,“ dodala Merkelová.

Podľa talianskeho premiéra Mattea Renziho má aj migrácia svoje „medze“ a Európska únia nemôže prichýliť všetkých. „Vieme, že existujú isté medze. Je nemysliteľné, aby sme prichýlili všetkých,“ povedal Renzi, pričom dodal, že EÚ by mala postupovať rozhodnejšie pri repatriácii ľudí, ktorí nespĺňajú podmienky na udelenie azylu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Angela MerkelováMatteo Renzi