Taliban zaútočil v Pakistane na súd, zabil najmenej 13 ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Taliban napadol univerzitu v Pakistane
Foto: SITA/AP

ISLAMABAD 2. septembra (WebNoviny.sk) – Odštiepenecká frakcia pakistanskej odnože Talibanu sa prihlásila k piatkovému bombovému útoku na okresný súd v meste Mardán na severe Pakistanu, kde samovražedný útočník podľa aktualizovaných informácií smrteľne zranil najmenej 13 ľudí vrátane štyroch právnikov a dvoch policajtov. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na vyjadrenie predstaviteľa miestnej záchrannej služby.

Skupina Džamáatul Ahrár so základňou v susednom Afganistane sa prihlásila aj k ďalšiemu piatkovému teroristickému útoku v Pakistane, ktorého terčom bola kresťanská osada na okraji mesta Pešávar. Štyria ozbrojenci s vestami s výbušninami tam počas niekoľkohodinovej prestrelky zabili jedného člena kresťanskej obce a príslušníka bezpečnostných síl, na čo sa všetci v obkľúčení vyhodili do vzduchu.

Pri útoku v Mardáne útočník najskôr hodil ručný granát medzi príslušníkov ochranky a následne vnikol do budovy súdu, kde odpálil nálož pripevnenú na svojom tele. Do miestnych nemocníc previezli viac ako 50 zranených, z ktorých 13 zomrelo. Išlo pritom už o druhý útok namierený proti pakistanskému súdnictvu za uplynulý mesiac.

Pri samovražednom bombovom útoku z 8. augusta, ktorý sa odohral v meste Kvéta a prihlásili sa k nemu rovnako pakistanský Taliban, ako aj Islamský štát, zahynulo 77 ľudí, prevažne právnikov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať