V Taliansku vytiahli spod trosiek po zemetrasení živého psa

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Taliansko zasiahlo silné zemetrasenie, otrasy cítili aj v Ríme
Centrálnu časť Talianska zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 6,2, s epicentrom južne od mesta Perugia. Starosta Amatrice uviedol, že mesto utrpelo značné materiálne škody. Cesty vedúce do mesta aj z neho sú odrezané. Polovica mesta zmizla. Pod sutinami sa nachádzajú ľudia. Došlo i k zosuvom pôdy, hrozí zrútenie mosta. Otrasy bolo cítiť aj v Ríme, kde sa budovy chveli zhruba 20 sekúnd. (24. august 2016) Foto: SITA/AP

RÍM3. septembra (WebNoviny.sk) – Hasiči hľadajúci preživších minulotýždňového ničivého zemetrasenia v strednom Taliansku našli v piatok v troskách domu živého psa. Stalo sa tak deväť dní po prírodnej katastrofe, poznamenala agentúra AP.

Obrazom: Silné zemetrasenie v Taliansku

Do odkrývania trosiek na danom mieste sa hasiči pustili po tom, ako odtiaľ začuli brechot. Po vyslobodení vyzeral zlatý retriever menom Romeo spočiatku zmätene. Po chvíli však urobil prvé kroky, zavrtel chvostom a začal oňuchávať okolie. Hasiči údajne začuli psa brechať, keď priviedli jeho majiteľov, aby im pomohli zachrániť aspoň najnevyhnutnejšie veci z ich zničeného domu.

Zemetrasenie v strednom Taliansku si 24. augusta vyžiadalo takmer 300 obetí na životoch a stovky zranených. Ďalšie tisícky ľudí prišli o prístrešie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať