Neďaleko Antalye sa prevrátila výletná loď, môže za to búrka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
V Číne sa potopila výletná loď s takmer 460 pasažiermi
Záchranné práce na čínskej rieke Jang-c’-ťiang pokračujú druhý deň. Potopenie výletnej riečnej lodi v noci z pondelka na utorok zapríčinila silná búrka. Na lodi sa plavilo takmer 460 ľudí, stovky sú nezvestné. (3. júna) Foto: SITA/AP

ISTANBUL 3. septembra (WebNoviny.sk) – V Stredozemnom mori neďaleko juhotureckého letoviska Antalya sa v sobotu počas búrky prevrátila výletná loď. Zachrániť sa podarilo 73 ľudí, medzi ktorými boli aj cudzinci, informovala agentúra DPA.

Loď Kurt-Ceyhan s približne 80 osobami na palube vyplávala z prístavu v historickom centre Antalye. K náhlemu prevráteniu plavidla došlo v dôsledku prudkej búrky pri brehoch zhruba 26 kilometrov vzdialeného okresu Konyaalti. Na záchrane turistov sa podieľali príslušníci tureckej pobrežnej stráže a námornej polície. Do večerných hodín ešte záchranné operácie neboli ukončené.

Bezprostredne nebolo jasné, akej národnosti boli turisti, ktorí sa viezli na lodi. Niektorí z nich museli byť následne prevezení do nemocnice, uviedla agentúra Anadolu. Podľa agentúry DPA je sobotňajšie prevrátenie lode ďalšou zlou správou pre turecký turistický priemysel. Počty zahraničných návštevníkov v tureckých letoviskách výrazne poklesli po sérii teroristických útokov v krajine a júlovom pokuse o vojenský prevrat.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia