Rumunský expremiér Ponta čelí novému podozreniu z korupcie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Rumunsko and victor ponta
Vláda Victora Pontu dostala ďalšiu ranu. Foto: SITA/AP

BUKUREŠŤ 6. septembra (WebNoviny.sk) – Nové podozrenia z korupcie vzniesla voči bývalému rumunskému premiérovi Victorovi Pontovi (43) tamojšia prokuratúra. Bývalý predseda rumunskej vlády je podozrivý z prevzatia 220-tisíc eur od istého podnikateľa výmenou za výhodné umiestnenie na straníckej kandidátke sociálnych demokratov pred parlamentnými voľbami 2012, informovala agentúra DPA.

Ponta podľa doterajších poznatkov vyšetrovateľov z protikorupčného útvaru prokuratúry využil tieto prostriedky na financovanie pobytu nemenovaného zahraničného politika v Rumunsku počas predvolebnej kampane.

Spomínaný podnikateľ, ktorý vraj podplácal Pontu, pre rumunské médiá uviedol, že zahraničným politikom, ktorý podporil premiéra v kampani, bol údajne britský expremiér Tony Blair. Ten v priebehu jari 2012 vystúpil s prejavom na podujatí rumunsko-americkej univerzity v Bukurešti. Niekdajší predseda rumunskej vlády, ktorému teraz zakázali na dva mesiace cesty do zahraničia, čelí už v súvislosti s inými obvineniami z korupcie súdnemu stíhaniu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Tony BlairVictor Ponta