Nová šéfka ruskej volebnej komisie stavila svoju kariéru

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Volebná miestnosť na Luníku IX zívala prázdnotou
Spoločná volebná miestnosť dvoch volebných okrskov na sídlisku Luník IX. počas 1. kola voľby prezidenta SR. Košice, 15. marec 2014. Foto: SITA/Ivan Fleischer

MOSKVA 15. septembra (WebNoviny.sk) – Nová šéfka ústrednej volebnej komisie v Rusku, známa ombudsmanka ľudských práv Ella Pamfilovová vo štvrtok vyhlásila, že ak budú nadchádzajúce parlamentné voľby zmanipulované, vzdá sa funkcie. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Volebné podvody v parlamentných voľbách v roku 2011, kedy bol predsedom volebnej komisie Vladimir Čurov, prerástli do najväčších protivládnych protestov za desaťročie.

Pamfilovová, ktorá bola do čela ústrednej volebnej komisie vymenovaná pred piatimi mesiacmi, dnes povedala novinárom, že tvrdo pracovala, aby volebný systém vyčistila a prekonala nedôveru vo volebný proces. A zaviazala sa rezignovať, ak budú nedeľňajšie parlamentné voľby zmanipulované.

Bývalá šéfka prezidentskej komisie pre ľudské práva súčasne uviedla, že jej snahy vyčistiť systém a zabrániť volebným podvodom v prospech vládnucej strany často kolidovali so záujmami miestnych guvernérov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia