V americkom nákupnom centre sa zabíjalo, útočníka nenašli

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Strelba
V nákupnom centre v meste Burlington v americkom štáte Washington sa strieľalo. Foto: SITA/AP

BURLINGTON 24. septembra (WebNoviny.sk) – Útok strelnou zbraňou, ktorého dejiskom bolo nákupné stredisko v meste Burlington na severe amerického štátu Washington, si podľa aktuálnych informácií vyžiadal päť obetí na životoch.

Okrem štyroch žien podľahol zraneniam aj neidentifikovaný muž, ktorého previezli do nemocnice v Seattli, uviedla agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie hovorcu okresného operačného centra pohotovostných zložiek.

Polícia medzitým pokračuje v pátraní po mužovi, ktorý údajne prišiel do nákupného strediska Cascade Mall v Burlingtojne vyzbrojený puškou „loveckého typu“.

Incident v meste vzdialenom približne 100 kilometrov severne od Seattlu sa odohral v piatok večer miestneho času. Motív útočníka hispánskeho výzoru, ktorý mal na sebe tmavé oblečenie a z miesta činu odišiel smerom k diaľnici, zatiaľ nie je známy.

Polícia zverejnila fotografiu údajného strelca a vyzvala obyvateľov Burlington, aby v záujme bezpečnosti zostali vo svojich domoch. Pri pátraní, do ktorého sa zapájajú desiatky policajtov, asistuje aj Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI).

https://www.youtube.com/watch?v=IvBU3Ng1aGk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia