Taliani hlásia úspešný záťah, objavili vyše 300 kíl kokaínu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Prasok kokain antrax
Foto: ilustračné, Thinkstock

RÍM 27. októbra (WebNoviny.sk) – Približne 385 kilogramov „veľmi čistého“ kokaínu v trhovej hodnote 77 miliónov eur objavila talianska polícia na palube kontajnerovej lode kotviacej v prístave Gioia Tauro, ktorá sa do Talianska doplavila z Brazílie. Informovala o tom vo štvrtok agentúry DPA s odvolaním sa na taliansku finančnú políciu (Guardia di Finanza).

Drogy boli rozdelené do 17 balíkov. Polícia uviedla, že posádka lode ich počas plavby hodila cez palubu a pred zakotvením opäť vytiahla z vody. Ide o nový spôsob, ktorým sa miestne zločinecké organizácie, menovite napríklad ‚Ndrangheta, vyhýbajú kontrolám prichádzajúcich kontajnerových lodí, konštatovala ďalej polícia.

Deväť z 24 členov posádky lode Rio de Janeiro, ktorá sa plavila pod nemeckou vlajkou, polícia zatkla v súvislosti s obvineniami z obchodovania s drogami. Všetci zadržaní sú občanmi tichomorského štátu Kiribati, najmladší má 26 a najstarší 54 rokov.

Kalábrijská ‚Ndrangheta patrí spolu so sicílskou Cosa Nostrou a neapolskou Camorrou k najdôležitejším organizovaným zločineckým skupinám v Taliansku. Podľa šéfa talianskej protimafiánskej prokuratúry Franca Robertiho sa ‚Ndrangheta dokonca pýši „absolútnou nadradenosťou“ v rámci medzinárodného obchodu s drogami.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia