Nemecký zábavný park zakázal počas Halloweenu masky klaunov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Klaun
Foto: ilustračné, Thinkstock

MANNHEIM 30. októbra (Webnoviny.sk) – Zábavný park pri nemeckom meste Mannheim zakazuje hosťom nasadiť si masku klauna na blížiacich sa oslavách Halloweenu. Uvádza sa to v sobotňajšom vyhlásení populárneho zábavného komplexu Holiday Park.

Opatrenie nasleduje po tom, čo nemecké úrady v stredu 26. októbra informovali tlačovú agentúru DPA, že po celom Nemecku zaznamenali už 370 incidentov s ľuďmi v maske tzv. strašidelného klauna. Medzi týmito incidentmi boli napríklad prípady, keď ľudia náhodne a v nečakaných situáciách zazreli osoby prezlečené za klaunov, ale polícia a súdy riešili aj útoky klaunov na ľudí nožmi či inými zbraňami.

„Odteraz nebudú môcť vstúpiť do parku ľudia v maske strašidelného klauna,“ upozornil vo vyhlásení Holiday Park pri Mannheime na juhozápade Nemecka. Návštevníkom sa tiež zakazuje mať vo vnútri areálu akúkoľvek inú masku zakrývajúcu tvár, upozornil park v oznámení pred Halloweenom, ktorý sa oslavuje v pondelok 31. októbra.

„Žiadame všetkých fanúšikov Halloweenu a hrôzy o pochopenie,“ dodal park. Strašidelní klauni sa začali objavovať pred vyše mesiacom v okolí mesta Greenville v americkom štáte Južná Karolína, potom sa tento jav rozšíril do celých USA a nakoniec aj do zahraničia vrátane Európy.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia