Severná Kórea údajne pripravuje ďalšiu raketovú skúšku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Skúška severokórejskej balistickej rakety
Juhokórejská armáda preveruje, či nedošlo k zlyhaniu aj počas posledného testu, hoci ho KĽDR vyhlasuje za veľký úspech. Foto: SITA/AP

WASHINGTON 1. novembra (WebNoviny.sk) – Severná Kórea pripravuje odpálenie balistickej strely stredného doletu v najbližších troch dňoch, informovala dnes televízia Fox Business Network s odvolaním sa na dvoch nemenovaných amerických predstaviteľov.

Komunistická krajina podľa zdrojov plánuje odpáliť raketu „v najbližších 24 až 72 hodinách“. Išlo by o najnovšiu zo série raketových skúšok, ktorými KĽDR tento rok porušila rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN, zakazujúce Severnej Kórei všetky aktivity súvisiace s balistickými strelami, píše agentúra Reuters.

Severná Kórea, ktorá je terčom sankcií OSN i ďalších medzinárodných sankčných opatrení v súvislosti so svojimi jadrovými a raketovými programami, vykonala tento rok opakovane raketové skúšky. Poslednú, podľa USA a Južnej Kórey neúspešnú, uskutočnila len 20. októbra napriek hrozbe ďalších sankcií, ktoré sú už v štádiu prípravy.

Okrem toho tento rok KĽDR podnikla v januári svoju štvrtú a 9. septembra piatu a zatiaľ najväčšiu jadrovú skúšku.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať