Hotel v Taliansku pochovala lavína, našli prvé telá

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Hotel v Taliansku pochovala lavína
Lavína bola vyvolaná dotrasmi pochádzajúcimi zo zemetrasení. Foto: SITA/AP

RÍM 19. januára (WebNoviny.sk) – Tri mŕtve telá doposiaľ objavili talianski záchranári v hoteli Rigopiano v regióne Abruzzo, ktorý v noci v noci na štvrtok zavalila mohutná lavína. S odvolaním sa na zdroje z prostredia tamojšej polície o tom informovala talianska agentúra ANSA.Záchranári údajne lokalizovali už aj štvrté bezvládne telo, vyhrabať sa im ho však doposiaľ nepodarilo. Talianska vláda správy o týchto obetiach doposiaľ nepotvrdila.

Obrazom: Hotel v Taliansku pochovala lavína

Trojposchodový hotel Rigopiano sa nachádza blízko vrchu Gran Sasso a leží v nadmorskej výške 1200 metrov a patrí do zimného strediska Farindola. V hoteli sa malo v čase incidentu nachádzať najmenej 20 turistov vrátane detí a sedem členov personálu. Záchranári mali pre husté sneženie problémy doraziť na miesto nešťastia; prišli tam na lyžiach až pred svitaním.

Prvým z nich sa podarilo vytiahnuť dvoch živých ľudí z automobilu zaparkovaného pred hotelom.Lavína bola pravdepodobne vyvolaná dotrasmi pochádzajúcimi zo zemetrasení s magnitúdou vyše päť stupňov, ktoré v stredu postihli strednú časť Talianska.

Otrasy zeme prišli po tom, ako regióny Abruzzo, Marche a Lazio zasiahlo niekoľkodňové husté sneženie. Mnoho tamojších obcí zostalo neprístupných, záchranárske horské tímy sa k nim pokúšali dostať počas celej noci. Rovnakú oblasť zasiahlo vlani v auguste silné zemetrasenie, ktoré si vyžiadalo 298 mŕtvych.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia