Merkelová čaká na pozvanie od Trumpa, nie je podráždená

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Merkelová
Foto: SITA/AP

BERLÍN 24. januára (WebNoviny.sk) – Nemecká kancelárka Angela Merkelová trpezlivo čaká na pozvanie nového prezidenta USA Donalda Trumpa a neznepokojilo ju ani oznámenie, že prvým zahraničným politikom, ktorý sa s ním stretne, bude britská premiérka Theresa Mayová.

Vyhlásil to hovorca úradu nemeckej kancelárky Steffen Seibert.“Všetko má svoj čas,“ uistil novinárov Merkelovej hovorca po otázke, kedy očakáva nemecká vláda pozvanie na rokovania s Trumpom. Seibert dodal, že Berlín už nadviazal všetky potrebné kontakty v tejto počiatočnej fáze fungovania novej americkej vlády „a tieto kontakty udržiava„.

Hovorca ďalej odmietol, že by nemecká strana mohla byť „podráždená“ z toho, že Mayová bude prvým vysokopostaveným politikom z Európskej únie, ktorý bude hovoriť s Trumpom od jeho nastúpenia do úradu.

Mayová vycestuje do Bieleho domu v piatok.Washington a Londýn mali vždy blízke vzťahy, zdôraznil Merkelovej hovorca. Mayová chce s Trumpom hovoriť o americko-britskej obchodnej zmluve, pričom ide o súčasť rokovaní súvisiacich s napĺňaním rozhodnutia Spojeného kráľovstva o vystúpení z EÚ, dodal Seibert.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Angela MerkelováDonald TrumpTheresa Mayová