V Kuvajte popravili obesením aj člena kráľovskej rodiny

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Poprava
Foto: ilustračné, Thinkstock

KUVAJT 25. januára (WebNoviny.sk) – Kuvajtské úrady v stredu zverejnili správu o poprave siedmich odsúdených, medzi ktorými boli piati cudzinci, jedna občianka Kuvajtu a jeden člen panovníckej rodiny odsúdený na trest smrti za vraždu svojho synovca.

Medzi cudzincami boli dvaja Egypťania, občianky Filipín a Etiópie, ako aj jeden Bangladéšan. Všetci boli odsúdení za závažné trestné činy – vraždy. Popravená Kuvajťanka bola na trest smrti odsúdená v roku 2009 za podpaľačstvo, ktorého sa dopustila na svadbe svojho bývalého manžela. O život vtedy prišlo najmenej 57 ľudí vrátane žien a detí.

Trest smrti bol vykonaný aj nad šejkom Fajsalom, členom vládnuceho rodu Sabáhovcov, ktorý bol odsúdený na smrť za smrteľné postrelenie svojho synovca, princa Bázila Sabáha. K incidentu došlo zrejme počas hádky – údajne kvôli autám.

Princ, ktorý bol o 20 rokov starší ako páchateľ, bol prezidentom klubu Kuwaiti Motor Racing Club. Popravy boli vykonané obesením. V Kuvajte šlo o prvý prípad vykonania trestu smrti po takmer štyroch rokoch.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať