Porsche predstaví Boxster pre puristov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu

BRATISLAVA 10. novembra (WEBNOVINY) – Nemecká automobilka Porsche si svoju povesť výrobcu športových automobilov v poslednej dobe dosť ničí. Začalo to „SUV-čkom“ Cayenne, ktoré sa najnovšie objavilo s turbodieselom pod kapotou. Poslednou novinkou je model Panamera. Ide o štvordverové štvormiestne auto, ktoré je všetko, len nie pekné. Lenže teraz je tu model, ktorým si chce automobilka udobriť puristických priaznivcov športových automobilov a dokázať im, že ešte stále patrí na špičku aj v tejto oblasti.

Bez názvu

V takomto prípade sú teda základom úspechu excelentné jazdné vlastnosti. Tie sa dajú docieliť okrem iného nízkou hmotnosťou a dostatočným výkonom, resp. vhodným pomerom výkon / váha. Preto je Porsche Boxster Spyder až o 80 kg ľahšie, ako štandardný Boxster a výkon jeho šesťvalcového boxera s objemom 3,4 litra je o 10 koní vyšší, ako v prípade Boxsteru S. Porsche Boxster Spyder tak dosahuje výkon 320 koní a aj vďaka sedemstupňovej dvojspojkovej prevodovke tak na stovku zrýchli iba za 4,8 sekundy. Boxster Spyder totiž váži iba 1275 kg, čo z neho robí najľahšie Porsche v súčasnosti. Maximálna rýchlosť predstavuje 267 km/h, no Boxster Spyder si od vás vypýta iba 9,3 litra benzínu na 100 km.

Bez názvu

Dizajn verzie Spyder je oproti bežnému Boxteru výrazne prepracovaný. Auto dostalo 19-palcové disky kolies a nové nárazníky. Ten predný má väčšie otvory pre vstup vzduchu. Najvýraznejšou zmenou je však vrchná časť auta. Nad motorom sa nachádzajú dve oblé vyvýšeniny, ktoré pripomínajú legendárne modely ako 550 Spyder, 356 Speedster, či Carrera GT. Plátenná strecha je skôr núdzová.

Bez názvu

Z interiéru ubudlo všetko, čo by mohlo zvyšovať hmotnosť. Klimatizáciu, navigáciu, či dokonca rádio v tomto aute nehľadajte. Konštruktéri dokonca nahradili madlá dverí iba textilnými slučkami, za ktoré pri zatváraní dverí potiahnete. Medzi odľahčenými športovými sedadlami sa nachádza stredová konzola lakovaná vo farbe karosérie.

Bez názvu

Nové Porsche Boxster Spyder bude mať výstavnú premiéru na autosalóne v Los Angeles. Jeho predaj by sa mal začať už vo februári. Základná cena bez dane bude 53 100 €, čiže výsledná predajná cena by sa mohla pohybovať približne okolo 63 000 €.

Ondrej Rabatin / Webnoviny.sk

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Porsche