Streľba na koncerte v Rakúsku si vyžiadala mŕtvych

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Polícia
Foto: ilustračné, Thinkstock

NENZING 22. mája (WebNoviny.sk) – Obeťami nedeľňajšej streľby na koncerte v meste Nenzing na západe Rakúska sú dvaja muži vo veku 33 a 48 rokov, ktorí pochádzali z daného regiónu. Zo spolkovej krajiny Vorarlbersko, kde Nenzing leží, pochádzal taktiež 27-ročný útočník, ktorý nakoniec zastrelil aj seba, informuje agentúra APA s odvolaním sa na vyjadrenia polície.

Medzi 11 zranenými osobami vo veku 25-53 rokov sú dvaja cudzinci – 49-ročná žena zo Švajčiarska a 44-ročný muž z Lichtenštajnska. Zvyšok tvoria prevažne obyvatelia Vorarlberska. Podľa APA utrpelo viacero ľudí ťažké zranenia, pričom jedna osoba sa na poludnie stále nachádzala v ohrození života.

Okolnosti útoku, pri ktorom páchateľ nadránom spustil paľbu do návštevníkov koncertu organizovaného motorkárskym klubom, sú stále nejasné a podrobnejšie informácie by mala polícia poskytnúť verejnosti až v pondelok.

Podľa doterajších zistení streľbe predchádzala prudká hádka medzi páchateľom a jeho priateľkou na parkovisku vzdialenom iba niekoľko metrov od priestranstva, kde bolo v tom čase zhromaždených približne 150 návštevníkov koncertu. Muž následne vytiahol zo svojho auta strelnú zbraň s dlhou hlavňou, pristúpil k ľuďom a spustil bezhlavú paľbu. Nakoniec sa vrátil na parkovisko, kde obrátil zbraň proti sebe.

Starosta Nenzingu sa pre APA vyjadril, že útočník vystrelil odhadom 30-40 rán. Nie je pritom známe, či mal zbraň v legálnej držbe. Návštevníci koncertu, medzi ktorými bolo aj mnoho mladistvých, sa v panike rozbehli do priľahlých lesov a niektorí z nich skončili dokonca na diaľnici.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia