Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Takto sa dá vyčistiť pripálená panvica
Za vyskúšanie nič nedáte. Foto: healthylifeland.com
15. januára 2016 Zaujímavosti od Webnoviny.skSITA Diskusia()

Takto sa dá vyčistiť pripálená panvica

BRATISLAVA 15. januára (WEBNOVINY) – Každá gazdinka v domácnosti sa určite stretla s pripáleninami. Ale čo s nimi, ak sa nedajú dobre vyčistiť? Ani drahé prostriedky nepomáhajú? Tak vyskúšajte tento nápad. Určite to aspoň za vyskúšanie stojí, keďže vám to môže naozaj pomôcť.

Jedlá sóda

Naplňte panvicu vodou a pridajte 4-5 polievkových lyžíc jedlej sódy. Nechajte variť po dobu 40-50 minút. Tento spôsob je veľmi časovo náročný, ale to je pravdepodobne najlepší spôsob, ako úspešne odstrániť pripáleninu. Striebro a kovové viečka môžu byť tiež čistené metódou jedlej sódy.

Zemiaky

Táto metóda zahŕňa stredne veľké zemiaky a tiež jedlú sódu. Prerežte zemiak na polovicu a ponorte ho do jedlej sódy. Takto ním potom vytrite dno panvice. Čas od času, odrežte špinavú časť zemiaku a ponorte ho do jedlej sódy znova.

Čajové vrecúška

Vezmite nevyužitý sáčok čaju a votrite ho na vnútornú stenu hrnca s nahromadeným tukom. Efekt si všimnete takmer okamžite, pretože tuk sa vstrebáva do čajového vrecka. Budete potrebovať 2-3 čajové vrecúška na vyčistenie tuku z hrnca. Akékoľvek čajové vrecúška – dokonca aj tie najlacnejšie z nich.

Tieto prírodné spôsoby čistenia sú oveľa lepšie ako chemické látky používané na rovnaký účel, nehovoriac o bezpečí pre seba a pre životné prostredie.

Odporúčané články

7 krokov k prevencii proti chrípke a nachladnutiu 10+ skvelých kostýmov pre oteckov a ich dcéry, ktoré sa dajú využiť aj na Halloween

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Zaujímavosti

Aktuálne témy

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

OK

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...