Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Takto skladujte potraviny, aby ostali dlhšie čerstvé!
Treba sa tým riadiť. Foto: stayonthehealthypath.com
1. februára 2016 Zaujímavosti od Webnoviny.skSITA Diskusia()

Takto skladujte potraviny, aby ostali dlhšie čerstvé!

BRATISLAVA 1. februára (WEBNOVINY) – Pri správnom skladovaní potravín ušetríte nielen nejaké miesto, ale tiež predĺžite jeho trvanlivosť. Naučte sa šetriť miesto, peniaze a udržovať potraviny dlhšie čerstvé. Nasledovné rady vám v tom určite pomôžu.

Tu je niekoľko užitočných rád:

Banány – Spomaľte proces zrenia banánov tým, že obalíte konce potravinovou fóliou.

Jablká – Jablká majú dlhú skladovateľnosť. Keď ich dáte do chladničky, môže to trvať až šesť mesiacov. Ale uistite sa, aby medzi nimi nebolo žiadne zhnité jablko, aby neskazilo ostatné jablká.

Med – Ak chcete mať dlhú dobu trvanlivosti, skladujte med v nepriedušne uzatvorenom pohári na chladnom mieste. V skutočnosti med je jednou z najdlhšie trvanlivých potravín.

Cibuľa – Použite nylonové pančuchy a uviažte uzly medzi každou jednou cibuľou, pretože týmto spôsobom cibuľa vydrží dlhšie, lebo sa nebudú vzájomne dotýkať.

Zemiaky, cibuľa, a jablká – Vždy ich skladujte oddelene, pretože ak sú uložené spolu, ich trvanlivosť je skrátená. Skladujte zemiaky na tmavom mieste, aby nedošlo k prilákaniu baktérií.

Vajcia – Vajcia, ako všetci dobre vieme, je potrebné udržiavať najlepšie v chladničke.

Paradajková omáčka – Môžete dať paradajkovú omáčku do mrazničky do sáčkov a zmraziť ich. Neskôr ju môžete jednoducho vybrať a použiť podľa potreby.

Jarné cibuľky – Ak chcete, aby vaše jarné cibuľky ostali čerstvé, umiestnite ich do vody. Takto zostanú čerstvé a chutné.

Bylinky – Ak používate bylinky, stačí ich dať do olivového oleja a zmraziť, napríklad do formy na ľadové kocky. Môžete ich mať večne a vždy po ruke.

Zeler, brokolica a šalát – Ak chcete, aby ostali chrumkavé a vydržali dlhšie, uložte túto zeleninu do chladničky zabalenú v alobale.

Šalát – Medzi šalátové listy ukladajte papierové utierky, ktoré absorbujú prebytočnú vlhkosť a týmto spôsobom ostane šalát dlhšie čerstvý.

Mleté mäso – Môžete použiť rovnakú metódu ako pre paradajkovú omáčku. Vyberiete ho z mrazničky a použijete, keď budete potrebovať.

Koláč, torta – Chráňte tortu kúskami bieleho chleba. Tie absorbujú prebytočnú vlhkosť zo vzduchu okolo a tiež sa zabráni vysušeniu koláča.

Ananás – Odstráňte korunku a dajte ananás dolu hlavou. Tak vydrží dlhšie.

Tieto užitočné myšlienky vám určite pomôžu zachovať vaše jedlo čerstvé dlhšiu dobu a tiež ušetríte nejaké peniaze, pretože nebudete vyhadzovať často potraviny.

Odporúčané články

7 krokov k prevencii proti chrípke a nachladnutiu 10+ skvelých kostýmov pre oteckov a ich dcéry, ktoré sa dajú využiť aj na Halloween

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Zaujímavosti

Aktuálne témy

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

OK

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...