Tatranskú Lomnicu rozvonia gastronomický festival

zdrave-jedlo-pri-chudnuti
Shutterstock

POPRAD 13. septembra (WEBNOVINY) – Tatranské suroviny ako lesné plody, huby, pstruhy či plesňový syr zohrajú nadchádzajúci víkend hlavnú úlohu na festivale chutí s názvom Food Fest Tatry. Historicky prvý ročník tohto gastronomického podujatia sa začína v piatok v Tatranskej Lomnici a potrvá až do nedele.

„Prázdninám už odzvonilo, ale leto v Tatrách sa ešte nekončí. September zvykne byť veľmi príjemným obdobím najmä na turistiku. Prvýkrát v histórii robíme projekt, ktorý spája gastronomický zážitok a kultúrny program v jedno,“ uviedla výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

Podujatie má za cieľ zaujať všetky vekové kategórie a spojiť dobré jedlo so zábavou. Počas troch dní návštevníci uvidia folklór, súťaže kuchárov, tanečné vystúpenia, ale aj koncerty známych skupín.

„Piatok venujeme najmä regiónu s jeho tradíciami a umeleckou tvorbou, sobota bude venovaná kuchárskej šou či rekordom vo varení. Posledný deň čaká návštevníkov festivalu vyhodnotenie súťaží, predstavenie európskej a tatranskej kuchyne, ale aj sprievodný program pre deti či prednášky o zdravej výžive,“ doplnila Maťašovská. Organizátori pripravili pre návštevníkov živú prezentáciu barov a reštaurácií, ale aj bohatý sprievodný program. Vystúpia kapela Lunetic, Rytmus či Igor Kmeťo.

Na podujatí sa predstavia viaceré tatranské reštaurácie a ubytovacie zariadenia, v ktorých budú môcť návštevníci ochutnať špeciality a tiež sa dozvedieť viac o aktuálnej ponuke jednotlivých zariadení. „Aktívne pôsobíme na hotelierov aj gastronomické zariadenia, kontrolujeme ich kvalitu a teraz ideme svetu ukázať, že sa vieme dať dokopy a spojiť všetky tatranské chute do jedného zážitku,“ dodala Maťašovská.

Do prvého ročníka oslavy gastronómie sa zapojili desiatky reštauračných a iných gastronomických zariadení z celých Vysokých Tatier. Podujatie Food Fest Tatry voľne nadväzuje na gastronomické súťaže z minulých rokov a využíva tiež rastúci záujem verejnosti o kvalitné gastronomické služby.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom