O Hopmanov pohár Ukrajinci proti 'zeleným' Austrálčanom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Nick Kyrgios
Austrálsky tenista Nick Kyrgios prekonal v prvom kole Australian Open Argentínčana Federica Delbonisa 7:6 (2), 3:6, 6:3, 6:7 (5), 6:3. Foto: SITA/AP

PERTH 8. januára (WebNoviny.sk ) – Čo sa nepodarilo skúsenosti v podaní „zlatých“ Austrálčanov, to dokázali ich „zelení“ krajania – tenisti Nick Kyrgios a Daria Gavrilovová postúpili do finále Hopmanovho pohára miešaných reprezentačných družstiev v Perthe. V sobotu od 8.30 h SEČ si víťazi B-skupiny zmerajú sily so suverénmi A-skupiny – Ukrajincami Elinou Svitolinovou a Alexandrom Dolgopolovom.

Austrálske nádeje rozhodli o svojom postupe až v záverečnom mixe piatkového súboja s Francúzmi Kennym De Schepperom a Caroline Garciovou, ktorých zdolali 6:4, 2:6, 11:9 v zápasovom tajbrejku a celkovo 2:1 na zápasy. Na prvé miesto v skupine potrebovali akékoľvek víťazstvo, v prípade prehry by rozhodoval pomer setov. Pred vyvrcholením v mixe bol stav nerozhodný 1:1, pretože po Kyrgiosovom hladkom triumfe 6:4, 6:4 nad De Schepperom, ktorým si Austrálčan udržal čistý „singlový“ štít na turnaji, zaváhala Gavrilovová s Garciovou – 4:6, 6:7 (7).

„Toto podujatie má obrovskú tradíciu, hralo sa pradávno pred tým, ako som sa narodil. Finále by bolo niečo špeciálne. Najmä pre nás dvoch s Dašou, lebo sme obaja spolu vyrastali ako juniori. Azda sa nám to podarí,“ povedal pre oficiálnu stránku týchto MS tímov ITF Kyrgios, premožiteľ dvojky svetového rebríčka Andyho Murrayho.

V prehru zelenej Austrálie s Francúzskom dúfali Briti, ktorí vzkriesili nádej na postup víťazstvom nad 3:0 nad Nemcami. Heather Watsonová a Andy Murray dosiahli v piatok výsledky ako cez kopirák. Watsonová najskôr zužitkovala solídnu formu triumfom 6:3, 6:4 nad finalistkou Wimbledonu 2013 Lisickou a pre web podujatia konštatovala: „Výborný duel. Sabine je ťažká súperka, výborne podáva, vedela som, že bude dôležité udržať si svoj servis. Nechcem tvrdiť, že som hrala najlepší tenis svojho života, pretože výmeny boli príliš krátke, ale trúfam si povedať, že sa zlepšujem. Už na rozcvičke som sa cítila vynikajúco.“ Murray potom nadviazal rovnakým rezultátom v súboji so Zverevom a stav 6:3, 6:4 v prospech britského páru svietil na ukazovateli skóre aj po zápase miešanej štvorhry.

Austrálčania čakajú na celkový triumf v Hopmanovom pohári od roku 1999, keď Mark Philippoussis a Jelena Dokičová uspeli vo finále proti švédskej dvojici Jonas Björkman, Aasa Carlssonová. Domáci mali naposledy finálové zastúpenie v ročníku 2003, trofej im vtedy uchmatli Američania.

Súhrn výsledkov piatkových stretnutí na Hopmanovom pohári miešaných tenisových reprezentačných družstiev na tvrdom povrchu v austrálskom Perthe:

B-skupina:
Veľká Británia – Nemecko 3:0

Heather Watsonová – Sabine Lisická 6:3, 6:4

Andy Murray – Alexander Zverev 6:3, 6:4

Heather Watsonová, Andy Murray – Sabine Lisická, Alexander Zverev 6:3, 6:4

„zelená“ Austrália – Francúzsko 2:1

Nick Kyrgios – Kenny De Schepper 6:4, 6:4

Daria Gavrilovová – Caroline Garciová 4:6, 6:7 (7)

Daria Gavrilovová, Nick Kyrgios – Caroline Garciová, Kenny De Schepper 6:4, 2:6, 11:9 – zápasový tajbrejk

Sobotňajší program:

finále: Ukrajina – „zelená“ Austrália (8.30 h SEČ)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alexander ZverevAndy MurrayCaroline GarciováDaria GavrilovováJelena DokičováNick KyrgiosSabine Lisická