Dominika Cibulková postúpila v Hobarte do semifinále

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Dominika Cibulková
Slovenská tenistka Dominika Cibulková. Foto: SITA/AP

HOBART 14. januára (WebNoviny.sk) – Slovenská tenistka Dominika Cibulková postúpila už do semifinále dvojhry na turnaji WTA International v tasmánskom Hobarte.

Trojka podujatia si v stretnutí štvrtkového štvrťfinále poradila s holandskou kvalifikantkou Kiki Bertensovou za 114 minút 7:5, 6:3. Bol to druhý vzájomný súboj Cibulkovej, 37. v renkingu, s 24-ročnou Bertensovou (103.), bilancia je teraz vyrovnaná 1:1. Dvadsaťšesťročná Bratislavčanka sa revanšovala za nezdar 5:7, 4:6 z februára 2013 a halového „hardového“ Paríža.

Zápas prerušil dážď

Stretnutie prerušili za stavu 6:5 v prospech Slovenky v prvom sete pre dážď. Po prestávke podávala holandská hráčka a Cibulková dosiahla brejk. V druhom dejstve viedla 4:0 a neskôr 5:2, vtedy opäť začalo pršať. Po ďalšej pauze favoritka už príliš neváhala. Súboj zabral viac ako sedem hodín hrubého času.

„Dnešné podmienky boli veľmi, veľmi náročné. Nepamätám si, že by nejaký môj zápas v minulosti sprevádzali takto zložité okolnosti – bolo tam toľko prerušení a nových začiatkov…,“ povedala Cibulková podľa webu podujatia a dodala: „Bola to najmä mentálna záležitosť. Trikrát som išla na kurt a vždy som bola ešte silnejšia ako predtým. Bolo to fakt dôležité. Aj keď je človek preč z dvorca, mysľou na ňom zostáva. Mala som teda pocit, že som na ňom strávila tých sedem hodín. O súperke som vedela, že je dobrá ´strelkyňa´, tentoraz si však naozaj kvalitne počínala v obrane. Ja som sem prišla, aby som pred Australian Open odohrala nejaké ďalšie zápasy, a takéto počínanie mi posilňuje sebavedomie.“

Cibulkovej súperkou bude Bouchardová

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková sa v piatok nie pred 3.00 h SEČ medzi najlepšími štyrmi stretne s Kanaďankou Eugenie Bouchardovou v konfrontácii dvoch grandslamových finalistke zo sezóny 2014 (Australian Open, resp. Wimbledon). Už má istotu 110 bodov do hodnotenia a prémie 11 300 USD brutto.

Cibulková môže 21-ročnej niekdajšej členke Top 5 Bouchardovej (47.) odplatiť prehru 6:7 (9), 6:4, 3:6, ktorú inkasovala v 3. kole vlaňajších newyorských US Open. Kanaďanka neskôr v ten deň utrpela za bizarných okolností otras mozgu a prakticky celú jeseň bola mimo súťažného diania.

„Povedala by som, že to bol môj najlepší vlaňajší zápas,“ zaspomínala si Bouchardová na US Open 2015 a doplnila: „Teším sa na skvelý duel aj veľký boj. Ona je veľmi súťaživá a ťažko predpovedať, ako sa to vyvinie, ale budem sa snažiť a užívať si to.“

Držiteľka štyroch singlových titulov na hlavnom profesionálnom okruhu Cibulková si dosiaľ naposledy zahrala v semifinále vlani v septembri na štatutárne ešte hodnotnejšom podujatí rangu Premier v japonskom Tokiu.

Dvojhra – štvrťfinále:

Dominika Cibulková (SR-3) – Kiki Bertensová (Hol.) 7:5, 6:3 za 114 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Dominika CibulkováKiki Bertensová