Kristýna Plíšková vytvorila rekord na Australian Open

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Kristýna Plíšková
Česká tenistka Kristýna Plíšková počas zápasu druhého kola Australian Open, v ktorom prehrala s Portoričankou Mónicou Puigovou 6:4, 6:7, 7:9. Melbourne, 20. január 2016. Foto: SITA/AP

MELBOURNE 20. januára (WebNoviny.sk) – Česká tenistka Kristýna Plíšková, zatiaľ menej renomovaná z dvojičiek dotváraných Karolínou, v stredu utvorila na grandslamových Australian Open v Melbourne nový ženský rekord v počte es za jeden zápas. Portoričanke Mónice Puigovej ich v 2. kole nastrieľala 31 a mala aj 5 mečbalov, ale napokon prehrala frustrujúco tesne 6:4, 6:7 (6), 7:9.

Kristýna Plíšková najprv nezužitkovala náskok 6:3 v tajbrejku druhého dejstva (po tom, ako za stavu 4:5 na gemy odvrátila setbal na príjme) a potom nepremenila dve jednotlivé šance ukončiť duel na returne pri skóre 7:6 v rozhodujúcej časti. Následne prišla o servis a Puigová sa dopodávala k postupu aj cez jeden brejkbal Češky.

Obrazom: Najkrajšie momenty z tretieho dňa Australian Open

Doterajší rekord v počte es držala Nemka Sabine Lisická (27 vlani 17. júna na tráve v anglickom Birminghame v iba dvoch setoch proti Švajčiarke Belinde Bencicovej – 6:1, 7:6 /4/). Dvadsaťtriročná ľaváčka Kristýna Plíšková figuruje na 114. priečke v renkingu WTA, dosiaľ najvyššie bola na 86. mieste. Známou majsterkou es je aj praváčka Karolína Plíšková (12.): minulý rok ich nasúkala 517, najviac zo všetkých hráčok.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Karolína PlíškováKristýna PlíškováSabine Lisická