Kližan v debli skončil, Rybáriková a Cibulková postúpili

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Magdaléna Rybáriková
Foto: SITA/AP

MELBOURNE 21. januára (WebNoviny.sk) – Slovenské tenistky Dominika Cibulková a Magdaléna Rybáriková – zhodne so zahraničnými partnerkami – vo štvrtok postúpili do 2. kola štvorhry na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne, ich krajanovi Martinovi Kližanovi sa to nepodarilo.

Obrazom: Najkrajšie momenty zo štvrtého dňa Australian Open

Cibulková a Belgičanka Kirsten Flipkensová zvíťazili nad rumunským duom Irina-Camelia Begová, Monica Niculescová nasadeným ako deviatym za 124 minút 6:4, 3:6, 6:4, a to z manka 1:3 v rozhodujúcom sete.

Rybáriková, ktorá v stredu nedohrala 2. kolo dvojhry pre problémy s pravou achilovkou, triumfovala po boku Švajčiarky so slovenskými koreňmi Belindy Bencicovej nad domácimi držiteľkami voľnej karty Tammi Pattersonovou a Oliviou Rogowskou za 82 minút 6:4, 7:5.

Kližan a Ukrajinec Sergij Stachovskij prehrali s jednotkami „pavúka“, Holanďanom Jeanom-Julienom Rojerom a Rumunom Horiom Tecauom, za 64 minút 5:7, 2:6.

Cibulková a Flipkensová budú v 2. kole debla hrať s Američankou Madison Keysovou a domácou Ajlou Tomljanovičovou, môžu pomstiť Janette Husárovú a Karolínu Schmiedlovú. Rybáriková s Bencicovou v boji o osemfinále vyzvú Nemku Annu-Lenu Grönefeldovú a Američanku CoCo Vandeweghovú nasadené ako dvanáste.

Štvorhra mužov – 1. kolo:

Jean-Julien Rojer, Horia Tecau (Hol./Rum.-1) – Martin Kližan, Sergij Stachovskij (SR/Ukr.) 7:5, 6:2 za 64 minút

Štvorhra žien – 1. kolo:

Dominika Cibulková, Kirsten Flipkensová (SR/Belg.) – Irina-Camelia Begová, Monica Niculescová (Rum.-9) 6:4, 3:6, 6:4 za 124 minút

Belinda Bencicová, Magdaléna Rybáriková (Švaj./SR) – Tammi Pattersonová, Olivia Rogowská (Aus.) 6:4, 7:5 za 82 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Belinda BencicováDominika CibulkováIrina-Camelia BegováJean-Julien RojerKirsten FlipkensováMagdaléna RybárikováMonica NiculescováSergij Stachovskij